• Таблети на ниски цени - промоция
КУПИ ТАБЛЕТ НА НИСКА ЦЕНА.ГОЛЯМ ИЗБОР НА ТАБЛЕТИ НА ВОДЕЩИ МАРКИ. ТАБЛЕТ С ANDROID, iOS, WINDOWS. ТАБЛЕТ С НАВИГАЦИЯ. ТАБЛЕТИ НА ИЗПЛАЩАНЕ. ГАРАНЦИЯ, НАЛИЧНОСТ, ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА.

10 лесни стъпки за защита на нашия таблет или смартфон

08:04, 01 Юли 2015 видяна 7275 пъти
3,51 / 5 (601 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


1. Заключете екрана си.

 

Когато излизате навън, винаги заключвате вратата, нали? С вашия таблет или смартфон ситуацията е същата. Никой не би искам нежелани гости да се разхождат в дома му или да ровят в телефона му. Парола или рисунка – няма значение, важното е да е защита, която само вие знаете.

 

2. Крийте паролите си от любопитни хора.

 

Това важи за всички пароли, не само за тези в мобилното ви устройство. Пин-кодовете също. Не се доверявайте на хората в автобусите и на обществени места, които примерно са зад вас и виждат какво пишете по вашия смарт или таблет. Няма как да сме сигурни в намеренията им.

 

3. Защитете и приложенията си с парола.

 

Навлизането на важни приложения като онлайн банкирането е много ползотворно за измамниците. От нас зависи да предпазим данните и парите си непокътнати. Разбира се в часовника или калкулатора няма кой знае какъв риск и там нуждата от защита е излишна.

 

4. Не инсталирайте приложения от непознати източници.

 

Източниците, от които изтегляте вашите приложения освен официалните маркети на Apple, Google и Windows, могат да крият много рискове за съдържанието във вашия смарт или таблет. Зловредния софтуер често е маскиран именно под привидно полезни приложения. Избягвайте напълно пиратските източници.

 

5. Инсталирайте си анти-вирусна програма.

 

Някога си мислех, че вирусите ходят само по хората. После тръгнаха и по компютрите. Днес са във смартфоните. Вирус може да „хванете” от почти всеки файл, идващ към вашия смарт или таблет. Добрата антивирусна е необходимост в случая.

 

6. Не оставяйте телефона си без надзор.

 

Разбира се, най-важната защита е физическата. В бар, в ресторант или дори на пейката в парка винаги съществува вероятността смартът или таблетът ви просто да изчезне, независимо къде се намирате по света. Макар, че в някои страни като нашата това е по-често явление.

 

7. Актуализирайте софтуера си.

 

Разработчиците често актуализират и цялостните системи за защита. Затова е важно да не забранявате актуализациите на смарта или таблета си.

 

8. Бъдете наясно кои приложения какъв достъп изискват.

 

За какво му е на фенерчето да изисква достъп до вашите контакти? Защо калкулаторът изисква да разглежда снимките ви? Някои приложения могат да злоупотребяват с разрешението ни да ползват данните в телефона, което даваме при инсталирането им. Внимателно трябва да следим какво е приложението и защо му е необходим достъпът.

 

9. Криптирайте данните.

 

Криптирането на цялата информация във вашия смарт или таблет е много важно при едно евентуално изгубване,кражба или просто разваляне. Никой не иска всичките му важни снимки и съобщения да изчезнат.

 

10. При ползване на публичен Wi-Fi защитете комуникацията си.

 

Безплатният публичен интернет е нещо страхотно. Но крие и големи рискове някой да има достъп до това, което сърфираме. Съществуват различни приложения които да не позволят данните ви да са видими за трети лица.


Напиши коментар

« Обратно към блога
  
 
 
 
 

 

 

 

Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.
gps навигация

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

gps за камион

Отстъпки

За покупки над 2 броя има отстъпки, които се определят индивидуално.

gps навигация leos

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
VIVACOM - 0876 82 32 32
office@iskamtablet.com