• Таблети на ниски цени - промоция
  • BLACK WEEK ПРОМОЦИЯ
КУПИ ТАБЛЕТ НА НИСКА ЦЕНА.ГОЛЯМ ИЗБОР НА ТАБЛЕТИ НА ВОДЕЩИ МАРКИ. ТАБЛЕТ С ANDROID, iOS, WINDOWS. ТАБЛЕТ С НАВИГАЦИЯ. ТАБЛЕТИ НА ИЗПЛАЩАНЕ. ГАРАНЦИЯ, НАЛИЧНОСТ, ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА.

Как да изберем най-подходящия за нас таблет?

22:21, 11 Декември 2012 видяна 7789 пъти
3,09 / 5 (192 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


Таблетите са революционни устройства развиващи се с невероятни темпове през последните 4-5 години. Те стават по-популярни всеки изминал ден и навлизат в ежедневието ни все повече. Както предполагате славата им не е напразна и благодарение на тях можем да извършваме множество функции. Всъщност таблетите представляват умалена, улекотена версия на лаптопа (notebook). Главната идея е да притежавате мощта и функционалността на комютър в джоба си. На пазара вече има огромно предлагане от таблети на различни производители, като броят на устройствата нараства постоянно. И така, как да изберем най-подходящия за нас? За да разберем отговора, трябва да си зададем въпроса: „За какво ще го използваме?“
Възможностите на тези компактни устройства са наистина доста, ето списък с някои от основните:
- Сърфиране в интернет (за работа или удоволствие);
- Четене на електронни книги;
- Разглеждане на снимки;
- Гледане на филми и видео с високо качество;
- Работа с хиляди приложения (по-голямата част имат нужда от мрежова връзка);
- Общуване чрез Skype, ICQ, Facebook, Twitter (има опция за видеовръзка);
- Игри;
- Преглед и редакция на офис документи.

В зависимост от това дали ще използвате таблета си за работа,интернет или игри трябва да се обърне внимание и на характеристиките на устройството.

Операционна система
Изборът е главно между две операционни системи iOS (на Apple) или Android. С iOS разполагат устройства с еднакакви параметри iPod, iPad, iPhone и т.н., които споделят сходни приложения и е гарантирано, че ще бъдат съвместими с таблета Ви веднага щом ги изтеглите от Apple Store. Таблетите с Android от своя страна са многообразни, с различни характеристики и параметри и някои приложения може да не тръгнат на абсолютно всички устройства с тази програма. Въпреки това ние отчитаме предимство в таблетите с Android. Защо? Просто е - Android е отворена система. Всеки може да създава и споделя приложения в Android Market. По този начин Вие ще имате огромен избор от хиляди приложения, избирайки точно тези, които ще Ви вършат работа и ще направят ежедневието Ви по-орагнизирано и лесно.

Вградена памет

Флаш паметта е много важен момент. Колкото повече флаш памет има вашият таблет, толкова повече информация ще можете да съхранявате на него. По-голямата част от устройствата притежават SD слот за допълнителна карта с памет, но за всеки случай проверявайте внимателно.

Процесор и RAM памет

Още от настолните компютри ни е изграден навик да обръщаме огромно внимание на хардуерните характеристики. Но бъдете спокойни приложенията създадени за таблети са оптимизирани да работят на тези устройства. За това имайте предвид, че процесорът и рам паметта не са всичко. И все пак ще Ви дадем общи насоки:
- Ако ще използвате вашия таблет  за работа, сновни приложения и интернет то устройство до 1GHz и 256MB памет ще са Ви напълно достатъчни;
- Ако пък таблетът Ви е предназначен за игри и програми изискващи голям ресурс, то ще Ви бъдат необходими над  1GHz  (както и повече от едно ядро) и 512MB RAM.

Дисплей
Удоволствието от работата с таблета Ви до голяма степен зависи от дисплея. Най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание тук е разделителната способност (резолюцията). По-голяма резолюция ознава повече място на екрана и побиране на повече информация на него.  От големината на дисплея зависи и големината на цялото устройство (7инча, 8инча, 10инча и т.н.). Преценете, колко голям таблет имате възможност да носите в себе си, защото това е от голямо значение за комфорта Ви.

Мрежа и свързване

Таблетите достигат до нас с вградени Wi-Fi приемници и Bluetooth. Тъй като това е устройство, което на практика се нуждае от интернет връзка, за да е наистина полезно, трябва задължително да обърнете внимание дали таблетът Ви поддържа 3G или 4G (4G не се поддържа за момента в България). Когато нямате достъп до Wi-Fi мрежа, 3G модулът Ви позволява да ползвате интернет благодарение на мобилните оператори. По този начин, ще имате интернет във всеки един момент, когато Ви е необходимо.
Освен интернет модулите някои от таблетите притежават и вграден GPS. По този начин те съчетават таблет и навигация в едно, превръщайки се в мултифункционално устройство, благодарение на което никога няма да се загубите.   

Интерфейси
Тук ще представим кратък списък с най-необходимите интерфейси:
- HDMI – позволява на таблетът да бъде включен към телевизор с висока резолюция за разглеждане на видео и снимки. Подходящо е и за гледане на филми в HD формат.
- Камера – чрез нея ще може да правите снимки и да провеждате видеоразговори (Skype).
- FM трансмитер - Имате възможност да прехвърлите звука от таблета в автомобила си и да слушате от колоните.
- USB
- Видео и аудио плеър – за преглед на любимите Ви песни и клипове. Изключително важно е да обърнете внимание какви формати поддържа таблетът Ви.
- Bluetooth - Можете лесно да прехвърляте файлове.

Батерия
Няма как да завършим без да отбележим съществената роля на батерията. Ако тя се изтощава бързо, то идеята за таблета като автономно, преносимо устройство пропада. В зависимост от това за какво използвате таблета батерията има различен живот – при използване за четене и интернет е по-продължителен, докато игрите и множеството отворени приложения я разреждат по-бързо.  По възможност при закупуване се старайте батерията на вашето устройство да бъде с по-голям капацитет.

След всичко написано до тук изборът остава във вашите ръце. Успех!

 


Напиши коментар

« Обратно към блога
  
 
 
 
 

 

 

 

Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.
gps навигация

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

gps за камион

Отстъпки

За покупки над 2 броя има отстъпки, които се определят индивидуално.

gps навигация leos

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
VIVACOM - 0876 82 32 32
office@iskamtablet.com