• Таблети на ниски цени - промоция
КУПИ ТАБЛЕТ НА НИСКА ЦЕНА.ГОЛЯМ ИЗБОР НА ТАБЛЕТИ НА ВОДЕЩИ МАРКИ. ТАБЛЕТ С ANDROID, iOS, WINDOWS. ТАБЛЕТ С НАВИГАЦИЯ. ТАБЛЕТИ НА ИЗПЛАЩАНЕ. ГАРАНЦИЯ, НАЛИЧНОСТ, ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА.

Операционна система при таблети – коя да избера ?

21:42, 05 Ноември 2013 видяна 3904 пъти
3,22 / 5 (82 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


Какво представлява операционната система или OS?

Операционната програма или система е софтуер, който контролира достъпа ви до Интернет, хардуера, интерфейса и приложенията на вашия таблет. Без нея вие притежавате само набор от електронни части, които не служат за нищо.
Изборът на OS е един от най-важните при избора на таблет. Тя определя и приложенията, които ще може да ползвате.

Най-популярните операционни програми в момента са: Android на Google, iOS на Apple и Windows 8/ RT на Microsoft.

Android със своите сладурски имена на различните версии, като Honeycomb – медена пита, Gingerbread – джинджифилов хлаб, Ice Cream Sandwich – сладоледен сандвич и най-новата програма кръстена на желирани бонбонки – Jelly Bean, е най-популярната
в момента мобилна операционна система. Най-важното за нея е, че е направена с отворен код, т.е. всеки може да я промени според собствените си нужди. Можете да възпроизвеждате почти всички известни видео и аудио файлове на вашия таблет (със съответното приложение). Разполагате с над 1 милион приложения в Google Play към 2013 г.

iOS е операционна програма на Apple и работи само с таблети на компанията.Използването й е лесно, интуитивно и забавно. На красивия Home екран можете да откриете всяко нужно ви приложение или да влезете директно в Интернет. iOS има по- бързо действие от конкурента си Android. Важно е да знаете, че компанията не предлага таблети в ниския ценови клас. Всеки таблет на Apple е произведен с изключително качество на вложените материали.

Windows 8 и Windows RT на Micrоsoft са два варианта на една и съща операционна програма, но с различни възможности.

Windows 8 позволява използване на едни и същи програми, както на таблет, така и на лаптоп или компютър, но има някои системни изисквания, като например: 1 GHz или по-бърз процесор, над1 GB RAM и най-малко 16 GB вътрешна памет, които доста вдигат цената на таблета.

Windows RT е разработена специално за мобилни устройства и е отговорът на Micrоsoft на вече описаните Android и iOS. Програмата не може да се закупи самостоятелно – без таблет, за разлика от Windows 8.


Напиши коментар

« Обратно към блога
  
 
 
 
 

 

 

 

Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.
gps навигация

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ или БАНКОВ ПРЕВОД

gps за камион

Отстъпки

За покупки над 2 броя има отстъпки, които се определят индивидуално.

gps навигация leos

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
VIVACOM - 0876 82 32 32
office@iskamtablet.com